Notícies

Remodelació Plaça Orwell

Remodelació Plaça Orwell

28 de gener, 2011

El dilluns 24 de gener es van iniciar les obres de remodelació de la plaça George Orwell, situada al barri Gòtic.

L'objecte principal de l'actuació serà la substitució de la plataforma triangular que salva el desnivell de la plaça per un pla inclinat, suprimint així els tres graons d'accés al triangle elevat en els qual es produeixen sovint concentracions que deriven en comportaments incívics. L'escultura existent es ressituarà sobre el nou nivell únic de la plaça, que comptarà també amb una àrea de jocs infantils. Està previst que les obres quedin acabades a finals d'abril.

La intervenció a la plaça George Orwell està motivada en bona part per la necessitat de millorar l'ús ciutadà d'aquest espai públic del barri Gòtic. Els tres graons d'accés al triangle que conforma el nivell elevat de la plaça han esdevingut un punt de trobada de concentracions massives que deriven, especialment de nit, en comportaments i actituds incíviques, amb les conseqüents molèsties pels veïns i veïnes de la zona. Per tal de buscar un major ús familiar de la plaça, sobre la nova plataforma única es col·locarà una àrea de jocs infantils.

L'actuació comportarà també la reparació del paviment i la substitució dels actuals embornals del clavegueram per uns de sifònics. La plaça mantindrà l'escultura de Leandre Cristòfol, si bé caldrà recol·locar-la sobre el nou pla ja que actualment ho està sobre el triangle elevat que desapareixerà. L'àmbit total de la remodelació serà de 859'36 metres quadrats. Les obres les durà a terme la constructora AMSA i tenen una durada prevista de tres mesos.

La plaça George Orwell va ser un dels primers espais públics creats a Ciutat Vella en el marc del procés de transformació i revitalització que s'ha dut a terme als barris del centre històric des de la dècada dels anys vuitanta. Va ser projectada el 1989 com una operació d'esponjament de l'alta densitat del teixit urbà que presentava Ciutat Vella. Per obrir el nou espai va caldre enderrocar l'illa de finques que es trobava entre els carrers Escudellers, de les Arenes i de n'Arai.

0
0
0