Notícies

Normativa sobre al·lèrgens

Normativa sobre al·lèrgens

2 de febrer, 2015

El Reglament UE 1169/2011, estableix la obligatorietat de declarar la presència de qualsevol dels al·lèrgens potencials en tots els productes servits per la restauració amb l'objectiu de informar els seus clients de les substàncies al·lèrgens que puguin contenir els seus plats.

Aquesta informació també s'haurà de facilitar des de tots aquells establiments que venguin aliments a granel envasats per ells mateixos, aliments que entre d’altres poden comprendre des de la carn, el peix, el pa o la fruita seca.

El que es busca per part de la Unió Europea és que qualsevol consumidor tingui les mateixes oportunitats a l’hora de comprar o degustar un aliment o plat, sense que hagi d’estar envasat per consumir amb seguretat i que la informació alimentària obligatòria estigui disponible i sigui fàcilment accessible.

La llista de substàncies amb possibles lèrgens que proporcionen des de Brussel és àmplia, entre ells els cereals amb gluten, fruits de closca, l’api, la mostassa, sèsam, diòxid de sofre, tramussos i mol · luscs, aquests i molts més formen part dels principals ingredients inclosos entre els que s’han d’especificar segons el Reglament 1169/2011

Des de la nostra entitat us podem oferir formació gratuïta al respecte i cartells indicant que l'establiment dona compliment a la normativa. Truqueu-nos si us podem ajudar!

0
0
0