Notícies

Mercat de Mercats

Mercat de Mercats

22 d'octubre, 2010

Del 22 al 24 d'octubre a l'Avda Catedral podràs veure el "Mercat de Mercats", una trobada on Barcelona es converteix en el gran mercat de la mediterrània. Una festa de la gastronomia on podreu trobar de tot. T'ho perdràs?

Alguns dels millors cuiners del moment desvelaran els seus secrets de cuina i podrem veure en directe com Carles Gaig prepara uns canelons, com cuinar uns arrossos per triomfar elaborats per Jordi Vilà, aprendre a fer el capipota d'Isidre Gironès, com prepara el foie Jean-Louis Neichel, els trucs i les tècniques fàcils i sorprenents d'El Bulli o el dolç final a càrrec de Crhistian Escribà… i moltes més propostes exquisites de la mà de reconeguts xefs.

França i Itàlia participen a la fira amb una mostra de la seva gastronomia com la de Michele Chiapale del Ristorante 'Le Antiche Volte' de Torí o l'acolorida cuina de Gènova de Stefano Bruzzone del restaurant 'Il Pesto di Para', a més d'un ventall dels productes típics dels mercats de Torí, Marsella i Gènova.

Al celler dels sumillers trobarem propostes tan variades com fer un tast de vins, de caves o fins i tot d'olis amb el consell expert dels professionals del sector, podrem aprendre a preparar gintònics de la mà de Josep M. Gotarda de l'Ideal Cocktail bar o còctels d'aperitiu amb Juanjo González de la Cocteleria Milano o anar a fer una ullada a un concurs de cava.

Els més petits trobaran activitats al llarg dels tres dies de fira: aprendre a cuinar amb el taller de 'Cuina divertida per a nens', preparar melmelada, participar en la gimcana de la dieta mediterrània o divertirse amb els tallers '5 al dia' en els quals els nens i nenes realitzaran activitats d'observació, experimentació i tast de fruites i hortalisses, alhora que descobriran com n'és de fàcil i saborós elaborar una broqueta amb gran varietat de fruites fresques.

Passejar per la fira és fer-ho per un mercat infinit on conèixer els productes de la nostra terra des dels embotits artesans de la Vall d'en Bas, els formatges de Vilavella, les carns ecològiques d'Ecoviand de Brugarolas… o l'oferta dels pagesos, des dels ous de Cal Mexicà a la Mel de Can Toni, passant per l'oli d'Oliva Torclum. També podreu descobrir el bo i el millor de cada mercat de Barcelona, rebre el consell experts dels comerciants i aprendre a tallar correctament el pernil, la carn o el peix.

0
0
0